2013. május 29., szerda

AZ ÍNYESMESTER(MAGYAR ELEK)SZAKÁCSKÖNYVE (1933) - Jelenlegi ára: 7 000 Ft


                                                    R I T K A S Á G !
Eladó a képeken látható állapotban egy ritka szakácskönyv, mely egyben irodalmi szakácskönyv is. Szerzője: Magyar Elek(1875-1947) újságíró, gasztronómiai szakíró.
A receptek sorát megszakítja időnként egy-egy kis cikk, amolyan gasztronómiai csevegés. 593 oldal. mérete: 22x15 cm. vastagsága: 5 cm
Pár mondat az ínyesmester ajánlásából:
"Kezdők és haladó, hagyománytisztelők és forradalmárok, szegények és gazdagok, egészségesek és diétások mind haszonnal forgathatják e kötet lapjait, s kellemes ismeretséget köthetnek a konyhaművészet legmondernebb újdonságaival is. Tisztelettel ajánlom jelen munkámat a magyar közönségnek, mely mindig megértette és szerette a jót ételben, italban egyaránt. Ezt a nemes szenvedélyét óhajtom szolgálni, amikor alább hatalmas regimentjét sorakoztatom a jobbnál jobb recepteknek. Nemcsak a nagyszerű magyar konyha vonul fel egész harcedzett haderejével, hanem a nemzetközi elismertetésben vezető francia szakácsművészet legszebb eredményei, az olasz, angol, osztrák, zsidó, szerb és orosz sütés-főzési módok érdekességei is feltárják titkaikat az Inyesmester Szakácskönyve olvasói előtt. A receptek böngészése és olvasása önmagában is érdekes, sokszor izgató és mindenesetre étvégygerjesztő, de az érdeklődés fokozására időnként egy-egy kis cikk is megszakítja, amolyan gasz ronómiai csevegés, amiknek közbeiktatásával az irodalmi szakácskönyv jelleget is biztosítani akartam művemnek. Hogy sikerrel-e, tessék megítélni. "
                                                                              Az Ínyesmester
A köny elő-és hátlapja le van szakadva, de az összes lapja megvan. Természetesen sokat használt, hisz akitől kaptam maga is szakács volt egy családnál. A hátsó oldalon saját kézírással egy recept található, + még egy külön lapon, amit oda adok, mert úgy érzem, hogy ez is tartozéka a könyvnek, mert én is igy kaptam.


Jelenlegi ára: 7 000 Ft

Az aukció vége: 2013-06-18 00:50
. AZ ÍNYESMESTER(MAGYAR ELEK)SZAKÁCSKÖNYVE (1933) - Jelenlegi ára: 7 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése